Wat zijn gerecyclede (kleding) materialen?

Wat zijn gerecyclede (kleding) materialen?

Op dit moment hebben we producten met 2 soorten gerecyclede materialen in ons assortiment. 

Gerecycled katoen
Gerecycled katoen is katoen dat is gemaakt van gerecyclede textielvezels. Deze vezels zijn afkomstig van afvalstoffen, snijverlies tijdens het productieproces van kleding, gebruikte kleding, beddengoed of andere katoenproducten. Het is een milieuvriendelijke vervanging van nieuw katoen, omdat het gebruik van fossiele brandstoffen en pesticiden bij de productie wordt vermeden.

In vergelijking met Virgin (niet biologisch) katoen bespaart gerecycled katoen per ton:
8 liter water
25 kg chemicaliën
25Kw/u aan energie
2 liter afvalwater in het groeiproces
0,5m2 katoenteeltland.

Gerecycled polyester
Stof van gerecycled plastic wordt gemaakt door gebruikt plastic te vermalen tot kleine stukjes. Vervolgens worden deze stukjes verwerkt tot een fijn poeder. Dit poeder wordt gesmolten en gesponnen tot draad, de draden worden vervolgens geweven tot stof. Deze stof kan vervolgens worden gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen, zoals kleding.

Gerecycled polyester is duurzaam omdat het gemaakt is van gerecycled plastic afval dat anders in het milieu terecht zou komen. Daarnaast worden er geen nieuwe grondstoffen gebruikt en is het proces dat gebruikt wordt om het te produceren energie-efficiënt. Dit betekent dat er minder energie nodig is om het te maken dan bij het produceren van nieuwe stoffen. Bovendien produceert het gerecyclede polyester geen extra afval, wat het milieu ten goede komt.

Wat zoek je?

Jouw winkelwagen