Wat is biologisch katoen in conversie?

Wat is biologisch katoen in conversie?
Voor katoenboeren is het omschakelen naar een biologisch landbouwsysteem niet eenvoudig, hier zijn hoge standaarden aan verbonden en dit vereist een overgangsperiode aangeduid als "Organic Cotton in Conversion" ook wel "Biologisch katoen in conversie".

"Biologisch katoen in conversie" verwijst naar katoen dat bezig is met de overgang van conventionele landbouwmethoden naar biologische landbouwmethoden.

Tijdens deze overgangsperiode wordt het katoen geteeld volgens dezelfde normen als biologisch katoen, maar is deze nog niet gecertificeerd als biologisch omdat het tijd kost voordat de bodem volledig hersteld is van de effecten van conventionele landbouw.

Deze periode duurt doorgaans drie jaar en zodra het katoen als biologisch is gecertificeerd, kan het worden verkocht als 'gecertificeerd biologisch katoen'.

Om de omschakeling en investering van katoenboeren naar biologisch aan te moedigen zijn er steeds meer fabrikanten en merken die de transitie helpen financieren.

Als consument helpt het om producten met het keurmerk ‘Biologisch katoen in conversie’ te kopen om boeren te ondersteunen tijdens het maken en behouden van deze omschakeling.

Er zijn diverse keurmerken om aan te tonen dat een product is gemaakt van biologisch katoen in conversie, de eisen en controles die keurmerken hanteren zijn erg streng en worden regelmatig gecontroleerd.

Per product geven we aan welke keurmerken zijn afgegeven.

Wat zoek je?

Jouw winkelwagen